Срокове и доставка

Надеждна доставка

Всички продукти поръчани от сайта nobo.bg се доставят от куриерска фирма Спиди. Доставката е безплатна до офис на Спиди в съответното населено място на територията на страната. До точен адрес на клиента доставката се таксува допълнително. За доставка на стоки в чужбина цената на транспорта се калкулира в съответствие с тарифата за доставка на куриерската фирма до съответната страна.

Преди да се изпрати стоката е необходимо да се направи потвърждение от страна на клиента, че е поръчал продукта. За целта сътрудник на фирмата ще се свърже по телефона и е необходимо клиентът да потвърди направената поръчка. Задължително е да се остави актуален мобилен или стационарен номер за обратна връзка.

След потвърдена поръчка срокът на доставка е от 24 до 48 часа. Когато поръчката е направена събота или неделя, най-ранният ден на доставка е вторник. При получаване на стоката, клиентът трябва да подпише всички придружаващи я документи и да заплати дължимата сума за доставката, ако дължи такава.

Важно!

При доставка на продукт, поръчан от сайта nobo.bg, клиентът е длъжен да отвори и провери пратката, която получава в присъствието на куриера. При констатиране на видими наранявания, повреди или деформации по продукта е задължително да се обяви на куриера, извършил доставката. Ако се установи в последствие, че уредът има дефект, получен при транспортиране, сайтът не носи отговорност за това. Цялата отговорност за необявен продукт с транспортен дефект е за сметка на неговия получател.

Отказ от стока

На основание чл. 55, ал.1 Закона за защита на потребителите (ЗЗП) купувач, който има качеството на потребител по смисъла на ЗЗП в 14-дневен срок от получаване на стоката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия:

1. Да уведоми сайта nobo.bg по електронна поща или телефон за желания отказ;

2. Да поеме транспортните разноски по връщане на стоката;

3. Върнатите стоки трябва да са във вида, в който са били доставени, в оригиналните си опаковки и с всички придружаващи ги документи;

Търговецът възстановява в срок от 14 (четиринадесет) дни в пълен размер заплатените суми от потребителите в случай на упражнено право на отказ.

 

 

 

Електроотопление NOBØ НОРВЕГИЯ | NOBØ NORWAY © 1918 - 2013